56. Derse Ek: İlişkileri Yürütebilmek

Çok önemli bir ek ders:
Sevgilinize/kocanıza geçmiş ilişkilerinizden ve tek gecelik aşklarınızdan mümkün olduğunca bahsetmeyiniz. Elinizden geldiği kadar bunları geçiştiriniz. Mevzuyu açacak diğer konulardan/yerlerden/kişilerden uzak durunuz. En rahat, en medeni adam bile bu tip mevzuları kolay hazmedemez. Hazmetmiş gibi yapsa bile sonradan kavgalarda yüzeye çıkacak; emin olun. O yüzden hiç girmemekte yarar var.

1 yorum:

aeiou dedi ki...

Yeni başlık açmadan bu derse biraz daha ek yapmakta fayda olduğunu düşünerek bu yorumu yazıyorum. Bir ilişki için daha önce ayrılma sebebi olarak "sizi evde tek başınıza bırakıp başka kadın arkadaşlarıyla yemeğe gitmesi" tanımlaması yapmıştım. Sevgili kızlar, bir ilişkinin ilk evrelerinde gerçekten de ayrılma sebebi olabilecek bu davranış, ilişki yıllar içinde eskidiğinde ya da evlilik kurumu içerisinde bir noktadan sonra ayrılma sebebi olmayabilir.
Bir evlilik ilişkisi sözkonusuysa parametreler bambaşka olacaktır. Bunlara bir iki örnek vermek gerekirse bir kere herkesin evlilikten beklentileri farklıdır. Bazıları iki yalnız insan olmayı tercih edebilir, bazıları ise beraber birşeyler paylaşmak ister. Kişiden kişiye değişen bu beklentilerin karşılanmaması durumunda bir evlilik yürümez.
Sonuç olarak bir evliliğin sürmesi, karşılıklı beklentilerin iyi anlaşılması ve karşılanmasıyla olacaktır. Beklentilerin karşılanmadığı bir evlilik insanı yalnızca mutsuz eder, bununla da kalmaz; yaşam kalitenizi düşürür. Tıpkı ilişkiler gibi.