7,5. Ders: Kısadevre

Sizlere hayatımızda süregiden acı deneyimlerimize dayanarak ara bir ders verelim istedik. Lütfen bir erkek için harcamayı düşündüğünüz çabayı daha yararlı işlere yönlendiriniz.
Kendinizi kimse için heba etmeye değmez. Bunu yaparak kendi kendinize zarar vermekten başka hiç bir sonuca varamazsınız. İstediğinizin bu olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Siz sadece arabesk yönünüzü tatmin ediyorsunuz bu şekilde. Üzülmenin zevkine varıyorsunuz. Çünkü bunu kendinize itiraf etmemiş olsanız bile siz bir drama kraliçesisiniz.
Hayatınızın başkahramanı sizsiniz. Bu sizin çizgiromanınız. Onu nasıl yaşamak istiyorsanız öyle yaşarsınız. Kendiniz istediğiniz için acı çekersiniz kısacası. Siz istemediğiniz sürece size hiçbirşey olmaz.
Aşk basit bir devre olayıdır. Siz karşınıza çıkan adama ancak sizin kafanızdaki bazı belirli standartları tutturduğu zaman aşık olursunuz. Yoksa zaten olmazsınız. Yani aşk tamamiyle mantıksal bir yanılsamadır. Dolayısıyla aşık olduğunuz kişi size pas vermiyorsa kafanızda bağladığınız aşk devrelerini tam tersine bağlayarak aşkınızdan kolayca kurtulmanız mümkündür. Bunu yapabilecek kudretiniz her zaman mevcuttur.
Yeter ki bunu isteyin.

1 yorum:

son nokta dedi ki...

Aşk doktoru! Mühendisi mi yoksa?
Ya aşk bu! Zaten devreler karışmış birbirine (afedersin, amı götü dağıtmışız) neyi, nasıl tersten bağlayacaksın? Aşık olmak için bütün standartları tutturmaya gerek yok ki. Kiminin sevişmesine, kiminin gülüşüne, kiminin zekasına... Aşık olunabilir pekâlâ.
Bence aşk acısı çekenler için çözüm, yeniden aşık olabileceğinizi düşünmektir.